Azarov ponovo premijer Ukrajine

Izvor: Press, 13.Dec.2012, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azarov ponovo premijer Ukrajine

Ukupno 252 poslanika podržala su kandidaturu Azarova, inače, bliskog predsedniku Ukrajine Viktoru Janukoviču.
Za Azarova su glasali poslanici Janukovičeve Partije regiona, komunisti i nezavisni poslanici u parlamentu koji ima 450 članova.
Glasanje o kandidaturi Azarova odloženo je nakon oštrog verbalnog, a zatim i fizičkog sukoba poslanika.
Azarov je pozvao poslanike da okončaju sukobe kako bi se suočili sa izazovima koji dolaze spolja, posebno kad je reč o ekonomskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << krizi.
Azarov koji će ovog meseca napuniti 65 godina, podneo je početkom decembra ostavku zajedno sa vladom zato što je na oktobarskim izborima izabran za poslanika.
Međutim, Janukovič koji je prihvatio ostavku Azarova, ponovo ga je predložio za premijera.
Na oktobarskim izborima, koje su zapadne zemlje i mnogi strani posmatrači osudili kao nefer, Partija regiona obezbedila je tesnu većinu u Vrhovnoj radi.
Današnja rasprava je, međutim, drugi dan zaredom prerasla u fizičko nasilje, jer je uoči izbora predsednika parlamenta nekoliko poslanika opozicionih partija jurnulo prema skupštinskom podijumu gde je došlo do opšteg meteža, rvanja i guranja pa su neki završili i na podu.
Posle pauze, poslanici su, ipak, za predsednika parlamenta izabrali Janukovičevog saveznika Vladimira Ribaka.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.