Avdijevka će im doći glave? Rusi stopirali napade, trpe ogromne gubitke

Izvor: B92, 24.Nov.2023, 12:41

Avdijevka će im doći glave? Rusi stopirali napade, trpe ogromne gubitke

Ruske snage obustavile su svoje borbe na žarištima na liniji fronta pošto je rat u Ukrajini u petak ušao u 22. mesec.

Ruske snage su nastavile da udaraju po razorenom ukrajinskom gradu Avdijevki, ali nisu uspele da probiju odbranu ukrajinskih trupa, rekli su vojni zvaničnici.

"U suštini, ništa se nije promenilo. Sve je veoma teško. Što se tiče grada, u proseku je 8 do 16, pa i do 18 napada dnevno. Ponekad 30. Nemamo vremena da ih prebrojimo", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vitalij Barabaš, načelnik vojne uprave Avdijevke.

Ruske trupe izvele su "najžešće“ napade na Avdijevku, najnoviju metu Moskve nakon krvave bitke kod Bahmuta.

"Zadovoljan sam što se linija odbrane drži mesec i po dana. Nije probijena, bez obzira šta oni pričaju", rekao je Barabaš u dnevnom ažuriranju izveštaja u četvrtak.

On je dodao da su 102 stanovnika, što je "određeni rekord" evakuisana prošle nedelje iz grada.

Ukrajinske snage su snažno branile grad koristeći utvrđenja nakratko nakon što su ga 2014. ponovo zauzele separatistima koje podržava Rusija.

Ukrajinski vojni zvaničnici rekli su da su ruske snage obustavile svoje operacije na tri tačke na ratnoj liniji, Lajman, Zaporožje i Šahtjorsk, nakon svakodnevnih napada na ovim pravcima.

Međutim, teške borbe su nastavljene u blizini Bahmuta, rekao je general-pukovnik Oleksandar Sirski, komandant kopnenih snaga Oružanih snaga Ukrajine.

"Teške borbe se nastavljaju kod Bahmuta. Okupatori nastavljaju sa napadima. Neprijatelj pokušava da otera ukrajinske branioce sa položaja kod Kliščijevke", rekao je vrhovni komandant.

On je dodao da ukrajinske odbrambene snage "drže liniju i nanose velike gubitke ruskim trupama, kako u opremi tako i u ljudstvu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.