Amerikanci odobrili isporuku oružja Ukrajini

Izvor: BKTV News, 23.Dec.2017, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci odobrili isporuku oružja Ukrajini

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa odobrila je plan o isporuci oružja Ukrajini.

Iporuka uključuj protivtenkovske rakete "Džavelin", naveli su američki zvaničnici koji su želeli da ostanu anonimni pošto nisu ovlašćeni da o toj odluci javno govore, prenosi AP.

Ovaj potez predstavlja dodatnu podršku ukrajinskoj vojsci koja se bori protiv snaga za koje SAD tvrde da ih obučava i naoružava >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Rusija. Pomenuta odluka će najverovatnije podstaći tenzije sa Kremljom, navodi AP.

Stejt department za sada nije želeo da potvrdi slanje oružja, navodeći samo da SAD planiraju da pruže Ukrajini "pojačane odmbrambene kapacitete", nazivajući tu pomoć "isključivo odmbrambenom".

Davanjem oružja vlastima u Kijevu, SAD ih zapravo pritiskaju da nastave sa masovnim krvoprolićem u Donbasu, izjavila je nadavno portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.