Amerika želela da očita lekciju Putinu

Izvor: B92, 30.Dec.2015, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Amerika želela da očita lekciju Putinu"

Vašington -- Rukovodstvo SAD u svetlu ukrajinske krize odlučilo je da očita lekciju Rusiji pre nego što počne da se dogovara.

To je izjavio u intervjuu nedeljniku „Handelsblat“ bivši američki državni sekretar Henri Kisindžer.

„Angela Merkel je odigrala centralnu i veoma važnu ulogu (u rešavanju ukrajinske krize), dok je ona (Bela kuća) više želela da očita lekciju Putinu pre nego >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što počne da se dogovara“, rekao je Henri Kisindžer.

„Zapad treba da razume da bez pristanka Rusije konsenzus ne može biti postignut. Mirno rešavanje tih ili drugih problema bez učešća Rusije će biti nemoguće“, smatra bivši državni sekretar SAD.

Prema njegovim rečima, Rusija u ovom trenutku „pokušava da povrati identitet u neuobičajenom okruženju“.

Kisindžer je te pokušaje nazvao „problematičnim za zapadni svet“, koji za sada ne može „da formuliše dugoročnu strategiju sopstvenog razvoja“.

„Evropa pokušava da označi novi tip jedinstva, ali tu želju još ne može da izrazi političkim putem“, dodao je bivši državni sekretar.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.