SAD zabrinute zbog civila poginulih u ruskim napadima

Izvor: RTS, 29.Dec.2015, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD zabrinute zbog civila poginulih u ruskim napadima

SAD su izrazile zabrinutost zbog, kako navode, velikih gubitaka života civila u ruskim vazdušnim udarima u Siriji.
Američki državni sekretar Džon Keri razgovarao je o tome sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom i izrazio zabrinutost Vašingtona, prenosi AFP.

Portparol Stejt departmenta Mark Toner citirao je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << podatke iz izveštaja, kako ih je nazvao, "kredibilnih organizacija za ljudska prava" i naveo da su u "ruskim vazdušnim udarima u Siriji ubijene stotine civila, a pogođene su škole, zdravstvene ustanove i pijace".
Moskva je odlučno negirala izveštaje Amnesti internešenela, Hjuman rajts voča i sirijskih grupa za ljudska prava da ruski napadi, kao podrška vlade sirijskog predsednika Bašara el Asada, pogađaju civile.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD kritikuju Rusiju za smrt civila u Siriji

Izvor: Akter, 30.Dec.2015, 00:21

SAD su danas izrazile zabrinutost zbog, kako navode, velikih gubitaka života civila u ruskim vazdušnim udarima u Siriji..Američki državni sekretar Džon Keri razgovarao je o tome sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom i izrazio zabrinutost Vašingtona, prenosi AFP...Portparol Stejt...

Nastavak na Akter...

Keri: DAEŠ najveći izazov u 2016. godini

Izvor: Vostok.rs, 30.Dec.2015

30.12.2015. -..Najveći izazov u 2016. godini biće borba protiv DAEŠ-a (takozvane Islamske države), s obzirom da ta teroristička organizacija predstavlja najveću prepreku za pronalazak rešenja u Siriji, kao i na Bliskom istoku, izjavio je državni sekretar SAD Džon Keri...„Prepreke za mir u...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.