Keri: DAEŠ najveći izazov u 2016. godini

Izvor: Vostok.rs, 30.Dec.2015, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri: DAEŠ najveći izazov u 2016. godini

30.12.2015. -

Najveći izazov u 2016. godini biće borba protiv DAEŠ-a (takozvane Islamske države), s obzirom da ta teroristička organizacija predstavlja najveću prepreku za pronalazak rešenja u Siriji, kao i na Bliskom istoku, izjavio je državni sekretar SAD Džon Keri.

„Prepreke za mir u Siriji i dalje predstavljaju veliku pretnju, ali što više napretka ostvarimo ka rešavanju tih problema, tim ćemo se jednostavnije boriti sa DAEŠ-om“, ocenio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << on.

Keri je takođe nazvao tri glavna pravca američke politike po pitanju situacije na Bliskom istoku.

Prvenstveno, rekao je on, napori će biti upereni protiv DAEŠ-a u Iraku i Siriji, kao i na sprečavanje širenja terorističke mreže koja bi vodila ka organizovanju terorističkih napada šriom sveta.

Zatim, smatra Keri, napori će biti uloženi u sprečavanje širenja nasilja na Bliskom istoku, kao i za pronalazak rešenja za migrante i ostale žrtve konflikta.

Takođe, dodao je on, radiće se na obnovi diplomatskog procesa kako bi se uticalo na deeskalaciju konflikta u Siriji i time stvorio prostor za promenu vlasti.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Kisindžer: SAD želele da očitaju lekciju Putinu

Izvor: Vostok.rs, 30.Dec.2015

30.12.2015. -..Rukovodstvo SAD u svetlu ukrajinske krize odlučilo je da očita lekciju Rusiji pre nego što počne da se dogovara, izjavio je u intervjuu nedeljniku „Handelsblat“ bivši američki državni sekretar Henri Kisindžer...„Angela Merkel je odigrala centralnu i veoma važnu ulogu (u...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.