Amerika je samo želela da očita lekciju Putinu

Izvor: Vesti-online.com, 30.Dec.2015, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Amerika je samo želela da očita lekciju Putinu"

Rukovodstvo SAD u svetlu ukrajinske krize odlučilo je da očita lekciju Rusiji pre nego što počne da se dogovara, izjavio je u intervjuu nedeljniku "Handelsblat" bivši američki državni sekretar Henri Kisindžer.

- Angela Merkel je odigrala centralnu i veoma važnu ulogu u rešavanju ukrajinske krize, dok je Bela kuća više želela da očita lekciju Putinu pre nego što počne da se dogovara - rekao je Henri Kisindžer.

- Zapad treba da razume da bez >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pristanka Rusije konsenzus ne može biti postignut. Mirno rešavanje tih ili drugih problema bez učešća Rusije će biti nemoguće - smatra bivši državni sekretar SAD.

Prema njegovim rečima, Rusija u ovom trenutku "pokušava da povrati identitet u neuobičajenom okruženju".

Kisindžer je te pokušaje nazvao "problematičnim za zapadni svet", koji za sada ne može "da formuliše dugoročnu strategiju sopstvenog razvoja“.

- Evropa pokušava da označi novi tip jedinstva, ali tu želju još ne može da izrazi političkim putem - dodao je bivši državni sekretar.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.