Američki lakej? Neće moći

Izvor: B92, 10.Jul.2023, 11:27

"Američki lakej"? Neće moći

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski neće moći da prisustvuje samitu EU-Latinska Amerika jer sešefov zemalja Latinske Amerike ne slažu oko njegovog učešća.

Ovo je saopštio lider francuske "Narodnog republikanskog saveza" Fransoa Aselino.

"Zelenski je planirao da dođe i popije šampanjac na ovom samitu, ali 33 Latinoamerikanca su odbila da vide američkog lakeja, zbog kojeg pati 90 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odsto planete", napisao je političar na Tviteru.

Kako je objavio ranije EURACTIV, lideri 33 zemlje Latinske Amerike i Kariba primorali su EU da otkaže poziv ukrajinskog predsednika Volodimir Zelenskog na samit EU-Latinska Amerika, koji će biti održan u Briselu od 17. do 18. jula.

Oni su takođe izbrisali iz nacrta završne deklaracije samita, koji je pripremila Spoljna služba EU, "sve tačke koje se odnose na podršku Ukrajini".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.