Ameri spremaju UKRAJINSKI SCENARIO za Hong Kong: Kina MORA DA ODGOVORI izazovu SVETSKOJ IMPERIJI

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2019, 02:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ameri spremaju "UKRAJINSKI SCENARIO" za Hong Kong: Kina MORA DA ODGOVORI izazovu SVETSKOJ IMPERIJI

Nacrti tri zakona o sankcijama protiv Kine "zbog Hongkonga" dobili su podršku Kongresa SAD.

Američki zakonodavci rešili su da prodemonstriraju oficijelnom Pekingu da su SAD spremne da idu do kraja da bi Kini u Hongkongu priredile "pravi Majdan".

Nacrti tri zakona o sankcijama protiv Kine "zbog Hongkonga" dobili su podršku Kongresa SAD, a za sankcije su glasale i demokrate i republikanci. Ovo ukazuje da u američkoj političkoj eliti postoji konsenzus da treba pritiskati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << (obuzdavati) Kinu.

Ako se Peking i nadao da bi pobeda demokrate na izborima za predsednika SAD u novembru 2020-te vratila kinesko-američke odnose u "Obaminu spokojnu epohu" – pokušaj odvajanja Hongkonga od Kine precrtaće te nade zauvek.

https://t.co/IvTuRELqRR China's Xinhua Issues Ultimatum: "End Is Coming" For Hong Kong Protesters https://t.co/LEOu4nOe3i pic.twitter.com/58cNDyFIOg

— SecretVision (@TradingProdigy) September 2, 2019

Na ovakav zaključak navodi i pisanje vodećih američkih listova.

Ako se odbace ritualne fraze o demokratiji i slobodi, ostaje glavno: Hongkong – nije Kina.

Ovome se pridodaju i kvazinaučni argumenti. Primera radi, po anketi Hong Kong Public Research Institute, preko 60 odsto stanovnika Hongkonga, u uzrastu od 19 do 39 godina, sebe smatra Hongkonžanima, a ne Kinezima.

Hong Kong government strongly condemns rioters for their extreme violent acts in various districts across the city Tuesday, saying such acts posed serious threat to safety of members of the public and seriously undermined social order: statement. (via. Xinhua) pic.twitter.com/1RHqJjUQof

— China News 中国新闻网 (@Echinanews) October 2, 2019

Ovo "ostatku sveta" treba da bude opomena da se suprotstavi nastojanjima Zapada da proizvodi "regionalne identitete" i regionalne patriotizme. Jer, to je početak puta ka novim hongkonzima.

Ambicija da se kazni Kina i da se od nje postepeno odvoji Hongkong naročito se dobro vidi u rezoluciji koja potvrđuje odnose Hongkonga sa Sjedinjenim Državama, a osuđuje "mešanje Pekinga".

Ova drskost se može donekle razumeti: dosta učesnika demonstracija u Hongkongu nosi američke zastave, ti isti pevaju himnu SAD i skandiraju "Tramp, pomozi!".

Protesters in Hong Kong wave US flags as they march on the US Consulate to call for help from the Trump administration in ending a three-month stand off with the government. https://t.co/k3XnnAnPUn pic.twitter.com/r0yUJSCSbq

— CNN International (@cnni) September 8, 2019

Hongkong je oduvek živeo od toga što je bio ulazna kapija za "veliku Kinu". A jedna od tri pomenuta nacrta zakona predviđa "kažnjavanje Kine preko lišavanja Hongonga izvoznih privilegija".

"Pevači" ne shvataju da će to lišiti Hongkong novca, a njih – radnih mesta i dobrih zarada.

Učesnicima nemira u Hongkongu ništa neće pomoći što se osećaju Hongkonžanima, Evropljanima ili Amerikancima…

Xinhua Headlines: Violence pales "Pearl of the Orient" economic outlook https://t.co/SZfPNfZwGd

The HKSAR government has announced a package of economy-boosting measures as the flagrant violence has taken a heavy toll on Hong Kong's already-weak economy. pic.twitter.com/2VmwhT9Wsm

— China Xinhua News (@XHNews) August 18, 2019

Uzgred, ambasador Kine u Moskvi izjavio je da su se u Hongkongu pojavili ukrajinski instruktori.

Mnogi učesnici nemira u Hongkongu naivno govore da žele da "žive kao Ukrajinci", a nacionalni dohodak po stanovniku je u Hongkongu oko 20.000 dolara i višestuko je veći od ukrajinskog.

RUSKA GRDOSIJA! Sat vremena leta košta 6.000 dolara: Ovo je NAJVEĆI AVION na svetu (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.