Ambasador Ukrajine Volodomir Tolkač u protokolarnoj poseti Nišu, razgovor sa gradonačelnicom i sastanak u RPK Niš

Izvor: JuznaSrbija.info, 04.Jul.2023, 21:50

Ambasador Ukrajine Volodomir Tolkač u protokolarnoj poseti Nišu, razgovor sa gradonačelnicom i sastanak u RPK Niš

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sastala se u Gradskoj kući sa ambasadorom Ukrajine u Republici Srbiji Volodimirom Tolkačom koji je u Nišu boravio u protokolarnoj poseti.

Gradonačelnica je ambasadoru poručila da je Srbija privržena poštovanju načela teritorijalnog integriteta i suvereniteta država i da u tom smislu uvažava i teritorijalni integritet >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << Ukrajine. Srbija je u više navrata upućivala humanitarnu pomoć ukrajinskom narodu, a na konferenciji u Varšavi 2022. godine za pomoć deci i raseljenim licima iz ove zemlje donirala je 3 miliona evra. Sotirovski je navela i da je Srbija, prema podacima iz aprila 2023. godine, pružila utočište za više od 28.000 ukrajinskih državljana.

Ambasador Tolkač zahvalio je na tome što Srbija dosledno poštuje međunarodno pravo kao i na pomoći koju je uputila njegovoj zemlji. On je naveo da se zalaže za jačanje bilateralnih odnosa između regiona u Ukrajini i Srbiji, kao i da su ukrajinski privrednici zainteresovani za otvaranje proizvodnih pogona u inostranstvu, a da bi Niš kao grad na raskrsnici puteva koji poseduje i aerodrom mogao da bude privlačan za ulaganje.

Gradonačelnica Sotirovski je upoznala ambasadora sa svim prednostima Niša kao univerzitetskog grada u kome uspešno radi Naučno tehnološki park, kao i da je zbog brojnih pogodnosti za investitore Niš proglašen gradom sa povoljnim poslovnim okruženjem. Svaka saradnja koja je u obostranom interesu je dobrodošla, naročito ako znamo da su obe zemlje na putu ka Evropskoj uniji, poručila je Sotirovski i navela da je Niš već privukao brojne investitore.

Posle sastanka u Gradskoj kući ambasador Volodomir Tolkač sastao se i sa predstavnicima Regionalne privredne komore Niš.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.