Ambasada: Nevešt pokušaj da se diskredituju vlasti Srbije i Ukrajine

Izvor: B92, 23.Nov.2019, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada: Nevešt pokušaj da se diskredituju vlasti Srbije i Ukrajine

Ukrajinska ambasada saopštila je da je vest o navodnoj prodaji municije, Srbije Ukrajini, režirana provokacija.

Pisanje svetskih i srpskih medija o tome da je Srbija navodno prodavala Ukrajini municiju za 'ubijanje Rusa na Donbasu, je režirana provokacija i nevešt pokušaj da se diskredituju vlasti Srbije i Ukrajine, saopšteno je danas iz ukrajinske ambasade.

"Smatramo pomenute publikacije režiranom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << provokacijom i neveštim pokušajem da se diskredituju vlasti Srbije i Ukrajine", navedeno je u saopštenju Ambasade Ukrajine u Beogradu.

Iz ukrajinske ambasade kažu da je u pravu ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, koji je rekao da čak i kada bi Srbija prodala oružje Ukrajini, to ne bi bilo nezakonito, jer ne postoji nijedna međunarodna zabrana na snabdevanje svih vrsta oružja i municije Ukrajini od strane bilo koje države u svetu.

U saopštenju se navodi i to "da Kremlj već skoro šest godina tvrdi da ruske vojske na teritoriji Ukrajine nema", ali da " ceo svet dobro zna da se Ukrajina brani od regularne vojske Rusije i ruskih plaćenika", kojih, navode, ima oko 40. 000 koji raspolažu ogromnom količinom oružja, napravljenog i korišćenog isključivo u Rusiji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ambasada Ukrajine o trgovini oružjem: Režirana provokacija

Izvor: Danas, 23.Nov.2019

Ambasada Ukrajine u Srbiji saopštila je da su u Ukrajini sa tužnom ironijom su reagovali na saopštenja svetskih i srpskih medija o tome da je Srbija navodno prodavala Ukrajini municiju za “ubijanje Rusa na Donbasu”.

Nastavak na Danas...

Ambasada Ukrajine: Izveštaji o srpskoj prodaji oružja Ukrajini režirane provokacije

Izvor: Beta, 23.Nov.2019

Ambasada Ukrajine u Srbiji ocenila je da su medijske objave o tome da je Srbija prodavala oružje Ukrajini "režirana provokacija" i "nevešt pokušaj da se diskredituju vlasti Srbije i Ukrajine".Ambasada je u saopštenju izdatom danas navela da sa "tužnom ironijom" gleda na izveštaje da je Srbija...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.