Izvor: Beta, 23.Nov.2019, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada Ukrajine: Izveštaji o srpskoj prodaji oružja Ukrajini režirane provokacije

Ambasada Ukrajine u Srbiji ocenila je da su medijske objave o tome da je Srbija prodavala oružje Ukrajini "režirana provokacija" i "nevešt pokušaj da se diskredituju vlasti Srbije i Ukrajine".Ambasada je u saopštenju izdatom danas navela da sa "tužnom ironijom" gleda na izveštaje da je Srbija navodno prodavala Ukrajincima municiju za ubijanje Rusa na istoku Ukrajine, ukazujući da po tvrdnjama Kremlja na teritoriji Ukrajine nema ruske vojske."Podsetićemo da Kremlj već skoro šest godina za redom tvrdi da ruske vojske na teritoriji Ukrajine nema... U stvari ceo svet dobro zna da se Ukrajina brani od regularne vojske Rusije i ruskih plaćenika, kojih ima oko 40.000 i koji raspolažu ogromnom količinom oružja, napravljenog i korišćenog isključivo u Rusiji, a ne 'ratuje sa proruskim separatistima' ", navodi se u saopštenju Ambasade Ukrajine.Ambasada navodi da su "Rusi ubili skoro 14.000 Ukrajinaca na teritoriji Ukrajine".Ambasada ukazuje takodje, navodeći i reči ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojšu Stefanovića, da i kada bi Srbija prodavala oružje Ukrajini to ne bi bilo nezakonito jer ne postoji nikakva medjunarodna zabrana za to."Ukrajina izuzetno ceni političku podršku i konkretnu vojno-tehničku saradnju sa našim prijateljima iz brojnih zemalja, koji pomažu nama da branimo svoju zemlju od ruskog agresora", navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Ambasada Ukrajine o trgovini oružjem: Režirana provokacija

Izvor: 011vodič.com, 23.Nov.2019

Ambasada Ukrajine u Srbiji saopštila je da su u Ukrajini sa tužnom ironijom su reagovali na saopštenja svetskih i srpskih medija o tome da je Srbija navodno prodavala Ukrajini municiju za “ubijanje Rusa na Donbasu”.. Ambasada u saopštenju podseća da je Kremlj već skoro  šest godina za redom...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.