Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Jan.2016, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amal Clooney će zastupati novinarku Hadidžu Ismajilovu

Azerbejdžansku novinarku Hadidžu Ismajilovu koja se nalazi u zatvoru pred Sudom za ljudska prava u Strasbourgu zastupaće odvjetnica Amal Clooney.

Odvjetnik Fariz Namazli koji brani Hadidžu kazao je da je novinarka prihvatila ponudu da je Amal brani zbog hrabrosti koju je pokazala dok je branila novinara Al-Jazeerie Mohameda Fahmia koji je bio zatvoren u Egiptu 2014.

Clooney je zastupala i osnivača WikiLeaksa Juliana Assange i bivšu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << ukrajinsku premijerku Juliju Timošenko.

Prošle godine zastupala je armensku vladu u njihovom zahtjevu da se prizna da je nad Armenima tokom Prvog svjetskog rata u Otomanskomcarstvu počinjen genocid.

Hadidža Ismailova je novinarka Radija Slobodna Evropa i istraživala je korupciju u Armeniji u koju su uključeni i predsjednik zemlje i njegova obitelj. Osudjena je na 7 i po godina zatvora.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Amal Clooney brani Hadidžu Ismajilovu na sudu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Jan.2016, 16:26

Zatvorena novinarka RSE/RL Hadidža Ismajilova je prihvatila da je ugledna odvjetnica za ljudska prava Amal Clooney zastupa na sudu u Strasbourgu. Amal Clooney, supruga holivudske zvijezde Georgea Clooneya je izjavila da će Hadidžin slučaj izvesti pred Europski sud za ljudska prava.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.