Alarm za Putina; Vagner strahuje: Preti nam tragedija

Izvor: B92, 30.Apr.2023, 21:08

Alarm za Putina; Vagner strahuje: "Preti nam tragedija"

Šef ruske grupe plaćenika Vagner Jevgenij Prigožin izjavio je danas da njegovim ljudima koji se bore u Bahmutu, nedostaje municije.

On je upozorio da bi ukrajinska kontraofanziva mogla da se pretvori u "tragediju za Rusiju”.

"Mi (Vagner) imamo samo 10-15 odsto municije koja nam je potrebna“, istakao je lider Vagnera u razgovoru sa ratnim dopisnikom Semjonom Pegovom, koji je blizak Kremlju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Prigožin, koji za nedostatak municije okrivljuje vrh ruske vojske, rekao je da očekuje ukrajinsku kontraofanzivu sredinom maja.

"Ova kontraofanziva bi mogla da se pretvori u tragediju za našu zemlju“, upozorio je on.

Vagnerova grupa je na prvoj liniji u bitkama za grad Bahmut. Prigožin je u otvorenom sukobu sa ruskim vojnim vrhom, koje optužuje da namerno ne snabdeva dovoljno municije svojim ljudima, i više puta je javno napao ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Formiraću sopstvenu vojsku"

Izvor: B92, 01.Maj.2023, 09:04

Čečenski lider Ramzan Kadirov rekao je da razmišlja o stvaranju vojske koja bi štitila interese potlačenih naroda...On je to kazao novinarima tokom prezentacije naoružanja na Ruskom univerzitetu specijalnih snaga..."U poslednje vreme mnogo razmišljam o formiranju snažne vojske koja bi mogla da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.