ANKETA DA LI SU UKRAJINCI I RUSI JEDAN NAROD? RAZBESNELA KIJEV: Nije rađena u Donbasu, broj onih koji su rekli DA je ogroman!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jul.2021, 18:31

ANKETA "DA LI SU UKRAJINCI I RUSI JEDAN NAROD?" RAZBESNELA KIJEV: Nije rađena u Donbasu, broj onih koji su rekli DA je ogroman!

Rezultati istraživanja su objavljeni na internet stranici Rejting sociološke grupe

Više od 40 odsto Ukrajinaca deli mišljenje ruskog predsednika Vladimira Putina da su Rusi i Ukrajinci jedan narod, deo jednog istorijskog i duhovnog prostora, rezultati su istraživanja javnog mnjenja koje je sprovela Rejting sociološka grupa i objavila danas na svojoj internet stranici.

- Četrdeset jedan procenat anketiranih Ukrajinaca rekao je da misli da su Rusi i Ukrajinci >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jedan narod, ali 55 odsto anketiranih Ukrajinaca, međutim, ne deli ovo mišljenje - rekao je anketar, prenosi agencija Tas s.

Kako se navodi, rezultati ankete razlikuju se u zavisnosti od političkog pogleda. Ideju da su Rusi i Ukrajinci jedan narod podržava 65 odsto anketiranih u istočnoj Ukrajini i 56 odsto na jugu Ukrajine, dok se 70 odsto ispitanika na zapadu Ukrajine ne slaže sa ovim stavom.

Anketa je sprovedena od 23. do 25. jula, kod 2.500 ispitanika i u svim ukrajinskim regijama, osim onih koje ne kontroliše Kijev.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.