AMERIKA ZAVRĆE SLAVINU I UKRAJINI I IZRAELU?! Kongres SAD pauzirao slanje hitne novčane pomoći na oba fronta

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Nov.2023, 08:57

AMERIKA ZAVRĆE SLAVINU I UKRAJINI I IZRAELU?! Kongres SAD pauzirao slanje hitne novčane pomoći na oba fronta

Samo 41 odsto Amerikanaca podržava slanje oružja u Ukrajinu

Kongres SAD završio je danas rad bez donošenja odluke o hitnoj pomoći za Izrael i Ukrajinu, pošto su se poslanici raspravljali o imigracionoj politici i suočili se sa otporom republikanaca u nastavku pomoći Kijevu u ratu protiv Rusije.

Senat je prekinuo zasedanje nakon što je usvojio zakon o obustavi potrošnje bez uključivanja odredbe o pomoći >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ukrajini i Izraelu, što su pojedini članovi očekivali,  prenosi Rojters.

Predsednik Džo Bajden zatražio je od Kongresa da odobri novac prošlog meseca. Njegovo izostavljanje u zakonu o potrošnji izazvalo je zabrinutost da sredstva za Kijev možda nikada neće biti dodeljena, posebno nakon što je

Predstavnički dom predvođen republikancima usvojio zakon ovog meseca koji uključuje pomoć Izraelu, ali ne i Ukrajini.

Lideri demokrata u Senatu odbili su taj predlog zakona.

Jedan deo republikanaca protivi se slanju dodatne pomoći Kijevu u borbi protiv ruske invazije koja traje skoro 21 mesec, smatrajući da bi novac američkih poreskih obveznika trebalo da se troši kod kuće.

Međutim, većina republikanaca i demokrata u Kongresu i dalje podržava isporuku pomoći vladi predsednika Volodimira Zelenskog.

Anketa Rojtersa ove nedelje pokazala je da 41 odsto Amerikanaca podržava slanje oružja u Ukrajinu, u poređenju sa 32 odsto koji su bili protiv, a ostali su neopredeljeni. Ista anketa je pokazala da je opala podrška američke javnosti Izraelu u ratu protiv militanata Hamasa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.