Plan Kijeva za povratak Krima u 12 tačaka

Izvor: B92, 02.Apr.2023, 12:12

Plan Kijeva za povratak Krima u 12 tačaka

Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksij Danilov osmislio je plan od 12 koraka za takozvanu "deokupaciju" Krima.

Plan uključuje i preimenovanje Sevastopolja, kao i lustraciju i "rušenje" Krimskog mosta.

"12 koraka za deokupaciju Krima... Želim jasno, u širokim crtama, opišem kako će Ukrajina deokupirati Krim", napisao je Danilov na društvenim mrežama.

Među tim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koracima nalazi se i preimenovanje grada Sevastopolja u "Objekat broj 6", a "kasnije, na primer, u Ahtijar".

"Uvešćemo lustraciju, koja će odrediti ko će od stanovnika Krima izgubiti pravo glasa zbog veza sa Rusijom", rekao je on i dodao da je rušenje Krimskog mosta još jedan korak, nakon čega sledi uvođenje "detoksikacije" od propagandnih metoda denacifikacije Nemačke posle Drugog svetskog rata.

Prema njegovim rečima, transportni prelaz u gradu Kerču treba da bude demontiran kako bi se obezbedila potpuna "sloboda plovidbe u okviru programa kompenzacije štete".

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev rekao je ranije da bi mogući napad na Krim značio eskalaciju sukoba i pozvao ukrajinske vlasti da shvate da će takvi napadi naići na "neizbežnu odmazdu", upotrebom svih vrsta oružja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SNBO Ukrajine osmislio plan za „deokupaciju“ Krima

Izvor: Vostok.rs, 02.Apr.2023

  Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine (NSDC) Aleksij Danilov izneo je plan od 12 koraka za takozvanu deokupaciju Krima.. „Želim razumljivo, širokim crtama da nacrtam kako će Ukrajina deokupirati Krim“, napisao je on na društvenoj mreži. Danilov je u poruci...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.