SNBO Ukrajine osmislio plan za „deokupaciju“ Krima

Izvor: Vostok.rs, 02.Apr.2023, 14:15

SNBO Ukrajine osmislio plan za „deokupaciju“ Krima

  Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine (NSDC) Aleksij Danilov izneo je plan od 12 koraka za takozvanu deokupaciju Krima.
„Želim razumljivo, širokim crtama da nacrtam kako će Ukrajina deokupirati Krim“, napisao je on na društvenoj mreži. Danilov je u poruci naveo da je među tim koracima i preimenovanje grada Sevastopolja u „objekat broj šest“, a „kasnije, na primer, u Ahtijar“. „Uvođenje lustracije, koja će odrediti ko će od stanovnika Krima izgubiti pravo glasa za veze sa Rusijom“, rekao je on. Osim toga, kijevske vlasti planiraju da prekinu infrastrukturne veze poluostrva sa Rusijom i započnu prisilnu indoktrinaciju njegovih stanovnika. „Rušenje Krimskog mosta je još jedan korak, nakon čega sledi uvođenje programa „detoksikacije“ od propagande metodama denacifikacije Nemačke posle Drugog svetskog rata“, rekao je Danilov. Prema njegovim rečima, transportni prelaz u gradu Kerču treba da bude demontiran kako bi se obezbedila potpuna „sloboda plovidbe u okviru programa kompenzacije“. Zauzvrat, gubernator Sevastopolja Mihail Razvožajev ironično je prokomentarisao ideje Kijeva da preimenuje grad. „Vest ukrajinskih političara više liče na upis u zdravstveni karton sa Šestog odeljenja“, citirala je političara njegova pres služba. Guverner je naglasio da izjave i komentare "bolesnika" ne treba shvatati ozbiljno. „Treba ih lečiti, što naša vojska sada radi“, naglasio je Razvozžajev. „Odeljenje broj šest“ je priča Antona Čehova. U njemu autor govori o klinici za duševne bolesnike. Vremenom je izraz „odeljenje broj 6“ postao uobičajen izraz. Mihail Podoljak, savetnik šefa kabineta Vladimira Zelenskog, ranije je rekao da će Kijev „povratiti Krim konvencionalnom ofanzivom (konvencionalnom) – i to za vrlo kratko vreme“. Zauzvrat, vršilac dužnosti načelnika Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine Igor Klimenko najavio je početak formiranja jurišnih brigada iz sastava vojske, policije i granične straže za zauzimanje poluostrva i Donbasa. Početkom februara, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev upozorio je ukrajinske vlasti da bi mogući napad na Krim značio eskalaciju sukoba. On je pozvao Kijev da shvati da će takve akcije naići na „neizbežnu odmazdu” upotrebom bilo koje vrste oružja. Na Krimu je Kijev više puta upozoravan na posledice pokušaja napada na poluostrvo, napad će biti poguban za Ukrajinu.  
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danilov objavio planove Kijeva nakon planiranog povratka Krima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2023

Sekretar ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Aleksij Danilov objavio je danas niz koraka koje ce vlada u Kijevu preduzeti nakon što Ukrajina povrati kontrolu nad Krimom, uključujući i demontažu strateškog mosta koji povezuje anektirano crnomorsko poluostrvo sa Rusijom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.