Vučić o saslušanju Dinkića: Država radi svoj posao

Izvor: Press, 09.Okt.2013, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić o saslušanju Dinkića: Država radi svoj posao

"Do kraja godine, do 31. decembra, na red će doći sva 24 sporna predmeta", rekao je Vučić novinarima u Ravnom selu.

Na saslušanju koje je Upravi kriminalističke policije trajalo više od četiri sata lider URS je odgovarao na pitanja policije u vezi sa poslovanjem Nacionalne štedionice.

Predsednik SNS u okviru predizborne kampanje za lokalne izbore u Vrbasu zakazane za 13. oktobar danas je obišao Ravno selo.

Dinkić je ranije danas novinarima rekao da je četiri sata u policiji davao iskaz u svojstvu građanina i svedoka, jer je u vreme reforme bankarskog sistema bio guverner Narodne banke Srbije.
Inače, Vučić je ranije optuživao Mlađana Dinkića da je umešan u kriminalne radnje i lopovluk, a posebno ga je prozivao da je "opljačkao Nacionalnu štedionicu". 
"Dinkić je najveći pljačkaš i lopov u istoriji Srbije, a bivša vlada mu je dala imunitet zbog pljačke s čarapom na glavi.", govorio je Vučić, a obećao je i sledeće: "Kad dođem na vlast, uhapsiću Dinkića".
S druge strane Dinkić je optuživao Vučića da je ubica.
"Toliko ste ljudi indirektno ubili da me čudi kako možete da izađete napolje", govorio je Dinkić.
Inače, Vučić je još kao poslanik radikala u parlament donosio zatvorsko odelo na kojem je pisalo "Dinkić" i pokazivao ga za govornicom. Potom je to prugasto odelo poklonio tadašnjem ministru policije Draganu Jočiću da u njemu "odvede Dinkića u zatvor", a zatim je izvadio lisice i zveckao njima kako bi "Dinkić čuo zvuk koji mu se sprema".
Pogledaj vesti o: Ujedinjeni Regioni Srbije,   Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.