URS: Vojvođanska deklaracija nepotrebna

Izvor: RTS, 20.Maj.2013, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

URS: Vojvođanska deklaracija nepotrebna

Deklaracija o kojoj se danas raspravlja u Skupštini Vojvodine nepotrebna i ima za cilj dizanje političkih tenzija i guranje u stranu pravih problema, ocenjuje v.d. predsednika Pokrajinskog odbora URS-a Đorđe Đukić.

Ujedinjeni regioni Srbije smatraju da je deklaracija o kojoj se danas raspravlja u Skupštini Vojvodine nepotrebna i da je njen cilj bio dizanje političkih tenzije i ističu da umesto toga probleme treba rešavati kroz dijalog.

"Bez obzira >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da li se prihvate ili ne amandmani na deklaraciju, bez obzira na to da li će biti usvojena ili ne, ona neće proizvesti nikakvo dejstvo", izjavio je v.d. predsednika Pokrajinskog odbora URS-a Đorđe Đukić.

On je u stranačkom saopštenju naveo da deklaracija "govori o tome da je njen jedini cilj bio dizanje političkih tenzija i guranje u stranu pravih problema".

Prema njegovim rečima, u prilog ovome govori i činjenica da Vlada Vojvodine "nije iskoristila sve pravne mogućnosti koje je imala na raspolaganju".

Rekao je i da je "pravo rešenje za probleme koji postoje dijalog" i da "ljudi iz URS-a u Vladi Srbije vode dijalog kroz izradu Zakona o finansiranju Vojvodine, kroz otvaranje rasprave o izgradnji dela autoputa koji bi povezao Sombor sa autoputem Subotica-Novi Sad, te kroz izgradnju autoputa Novi Sad-Ruma".

"Vojvodini nisu potrebne političke tenzije, Vojvodini je potrebna nova politika i program za Vojvodinu, kako bi se zaustavilo propadanje pokrajine", zaključio je Đukić, navodi se u saopštenju.

Skupština Vojvodine raspravlja danas o Predlogu deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine, koja je u poslednjih mesec dana izazvala mnogo polemike u pokrajini i celoj Srbiji.
Pogledaj vesti o: Ujedinjeni Regioni Srbije

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.