“Ljulja se i Đilasova vlast u Beogradu”

Izvor: BKTV News, 28.Jun.2012, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Ljulja se i Đilasova vlast u Beogradu”

Beogradski mediji pišu da je gotovo sigurno da će Vladu Srbije formirati Socijalistička partija Srbije, Srpska napredna stranka i Ujedinjeni regioni Srbije, a list “Danas” navodi i da se Demokratskoj stranci i gradonačelniku Draganu Đilasu “ljulja i vlast u Beogradu”.
“Danas” piše da je neizvesno da li će koalicija naprednjaka >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i socijalista biti obznanjena u četvrtak, na Vidovdan, ili će proces ustoličenja nove vlasti potrajati još koji dan.
Taj list navodi i da ne bi u potpunosti trebalo isključiti mogućnost potpunog preokreta u pregovorima i postizanje sporazuma DS i SPS, ali uz ocenu da je to “najmanje realna opcija”.
“Danas”, pozivajući se na “krugove bliske vrhu DS”, piše da je predsednik te stranke Boris Tadić od svog stranačkog zamenika Đilasa zahtevao da, ako SPS napravi Vladu Srbije sa SNS, raskine savez sa socijalistima u Beogradu i, ako treba, podnese ostavku na mesto gradonacelnika i ode u opoziciju.
“Đilas nimalo nije oduševljen Tadićevim zahtevom i pokušava da zadrži vlast, pa i po cenu pravljenja pakta sa Demokratskom strankom Srbije”, piše “Danas”.
“Politika” je objavila izjavu predsednika Skupštine Beograda Aleksandra Antića koji je rekao da ne vidi nijedan razlog da se menja sastav vlasti u Beogradu ako na republičkom nivou vlast formiraju druge stranke i istakao da je “vlast u gradu napravljena na osnovu volje građana”.
Izvor: vesti online
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.