Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2012, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Vlada na Vidovdan, "ljulja" se u Beogradu

BEOGRAD -

Beogradski listovi pišu da je gotovo sigurno da će Vladu Srbije formirati Socijalistička partija Srbije, Srpska napredna stranka i Ujedinjeni regioni Srbije, a list Danas navodi i da se Demokratskoj stranci i gradonačelniku Draganu Đilasu "ljulja i vlast" u Beogradu.

Danas piše da je neizvesno da li će koalicija naprednjaka i socijalista biti obznanjena sutra, na Vidovdan, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ili će proces ustoličenja nove vlasti potrajati još koji dan.

Taj list navodi i da ne bi u potpunosti trebalo isključiti mogućnost potpunog preokreta u pregovorima i postizanje sporazuma DS i SPS, ali uz ocenu da je to "najmanje realna opcija".

Đilas pravi pakt sa DSS?

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je juče da očekuje da mu predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić danas zatraži mandat za formiranje Vlade Srbije.

Danas, pozivajući se na "krugove bliske vrhu DS", piše da je predsednik te stranke Boris Tadić od svog stranačkog zamenika Đilasa zahtevao da, ako SPS napravi Vladu Srbije sa SNS, raskine savez sa socijalistima u Beogradu i, ako treba, podnese ostavku na mesto gradonačelnika i ode u opoziciju.

"Đilas, kažu sagovornici Danasa, nimalo nije oduševljen Tadićevim zahtevom i pokušava da zadrži vlast, pa i po cenu pravljenja pakta sa Demokratskom strankom Srbije", piše Danas.

Politika je objavila izjavu predsednika Skupštine Beograda Aleksandra Antića koji je rekao da ne vidi nijedan razlog da se menja sastav vlasti u Beogradu, ako na republičkom nivou vlast formiraju druge stranke i istakao da je "vlast u gradu napravljena na osnovu volje građana".

Pres: Mrkonjić i Bajatović za savez sa DS-om

List Pres piše da je sve izvesnije da je Dačić okrenuo leđa demokratama i da je sve bliži savezu sa SNS-om i navodi da Predsedništvo SPS-a nije zauzelo jedinstven stav o tome da li bi koalicija okupljena oko socijalista trebalo da napravi vladu sa SNS-om.

Pres je, pozivajući se na izvore iz vrha SPS-a, na svom sajtu objavio da su na sednici Predsedništva SPS-a potpredsednici te partije Milutin Mrkonjić i Dušan Bajatović za ostanak u koaliciji sa DS, dok se Dačić, njegov zamenik Žarko Obradović i potpredsednica partije Dijana Vukomanović nisu izjašnjavali, ali je "bilo očigledno da su za vladu sa naprednjacima", dok je Slavica Đukić Dejanović bila uzdržana.

Blic pod naslovom "Skrojeni da troše i pričaju bajke" piše da koalicija stranaka Tomislava Nikolića, Ivice Dačića i Mlađana Dinkića "ne obećava vesele dane", a taj list sa nadnaslovom "Zbog vlasti spremni da zaborave uvrede" donosi i naslov "Mogu zajedno, a svašta su pričali jedni o drugima" i podseća na međusobne uvrede mogućih partnera.

Novosti pišu da "dok dosadašnji partneri kreću u otvoreni rat, naprednjaci, socijalisti i URS spremaju koaliciju", a intervju sa predsednikom Političkog saveta DS-a Dragoljubom Mićunovićem objavljen je pod naslovom "Moguć odlazak u opoziciju".
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mediji: SNS i SPS podelili resore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2012

BEOGRAD -..Beogradski listovi pišu da je gotovo sigurno da će Vladu Srbije formirati Socijalistička partija Srbije, Srpska napredna stranka i Ujedinjeni regioni Srbije, a list Danas navodi i da se Demokratskoj stranci i gradonačelniku Draganu Đilasu "ljulja i vlast" u Beogradu. Kurir je objavio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.