Kuršumlija: Prekinut prinudni rad, radnicima izvinjenje, direktorima kazna

Izvor: Vesti-online.com, 25.Avg.2012, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuršumlija: Prekinut prinudni rad, radnicima izvinjenje, direktorima kazna

Opština Kuršumlija prekinula je akciju da zaposleni u javnim preduzećima učestvuju u čišćenju grada, a učesnicima je upućeno izvinjenje. Radnici angažovani na čišćenju (iz URS-a i DS-a) ovih dana su tvrdili da ih predstavnici nove vlasti politički progone.

Aleksandar Vučić zautstavio akciju u Kuršumliji  

Zbog nepravilnosti u angažovanju zaposlenih u opštini Kuršumlija u čišćenju grada ta akcija je prekinuta, a učesnicima tog posla >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << upućeno je javno izvinjenje lokalne uprave zbog povrede njihovih prava. Kako je saopštila opština, odluka o prekidu akcije i javnom izvinjenju doneta je posle konsultacija koordinatora na projektu čišćenja grada Radovana Raičevića sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem.

 

Pročitajte još:

  URS-ovcima na "prinudnom radu" ukinuta i hrana? Članovi DS-a lome kukove na prinudnom radu u Kuršumliji

"Nakon konsultacija sa predstavnicima republičke vlade, doneli smo odluku da obustavimo sve aktivnosti vezane za javne radove, odnosno čišćenje grada, jer su se pojavile nepravilnosti u angažovanju radnika, zaposlenih u opštinskoj upravi u Kuršumliji, kao i radnika koji rade u javnim preduzećima, pod ingirencijom lokalne samouprave", piše u saopštenju.

 

Prema rečima Raičevića, kako se navodi, "svi direktori koji su prisiljavali svoje radnike na toj posao biće sankcionisani".

 

"Ovom prilikom im se javno izvinjavamo", navodi se u saopštenju. Takođe se dodaje da je čišćenje grada bio prioritet lokalne vlasti, ali da u opisu posla radnika koji su u toj akciji bili angažovani "zaista ne stoji da treba da čiste grad", odnosno da rade komunalne poslove.

 

U saopštenju se navodi da će opština Kuršumlija nastaviti čišćenje grada, kao i da će u toj akciji učestvovati svi funkcioneri opštine i javnih preduzeća, jer ovim primerom žele da pokažu da im je prioritet uredan i čist grad. "Javno ćemo pozvati građane da se priključe ovoj veoma važnoj akciji", zaključuje se u saopštenju.

 

Opština Kuršumlija, čiju vlast čine SNS i DSS organizovala je proteklih dana akciju čišćenja grada u kojoj je angažovala članove DS i URS što je izazvalo veliko negodovanje DS u javnosti. Predstavnici zaštitnika građana posetili su juče gradsku inspekciju rada, a tokom naredne nedelje razgovaraće sa svim predstavnicima lokalne samouprave.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.