Tadić: Hapšenje Mladića nije trgovina!

Izvor: S media, 28.Maj.2011, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Hapšenje Mladića nije trgovina!

Tadić poriče da je hapšenje Mladića trgovina sa EU i odbacuje tvrdnje da je namešteno da se podudari sa posetom evropskih zvaničnika. U pitanju je prava koincidencija!

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je da bivši vojni vodja bosanskih Srba Ratko Mladić, uhapšen u četvrtak posle 16 godina u bekstvu, nije "ulog za trgovanje" sa Evropskom unijom, u intervjuu objavljenom danas >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na francuskoj televiziji Frans 24.

Darko Mladić: Tražićemo psihičko veštačenje

RS: "Slomljeno je krilo, ali mi pamtimo let!"

Mladić: Ja nikoga nisam ubio! (FOTO, VIDEO)

"Zatvorili smo poglavlje s Ratkom Mladićem radi nas samih ne da bismo imali bilo kakav ulog za trgovanje", rekao Tadić u intervjuu datom toj francuskoj televiziji sinoć na engleskom, prenosi agencija Frans pres.

Tadić je odbacio sumnje da je hapšenje Mladića bilo namešteno da se podudari sa posetama evropskih zvaničnika Beogradu i rekao da je to bila "prava koincidencija".

Da je hapšenje Mladića organizovano s ciljem da se dobiju poeni u Evropskoj uniji rekao je Tadic, onda bi se to uradilo "nekoliko dana pre odluke Evropske komisije" o narednoj fazi u procesu pridruživanja Srbije, što je planirano za oktobar.

Ali, Tadić je istakao "nismo mi tako kalkulisali".

"Kada je reč o hapšenju Ratka Mladića radili smo veoma naporno na tom problemu od početka ove vlade", rekao je predsednik Srbije.

"Mi to radimo radi nas samih, ne za Evropsku uniju ili Haški tribunal. Ja sam veoma srećan što završavamo sa tim poglavljem

naše istorije", dodao je Boris Tadić za Frans 24.

Tadić nije dao detalje o prebacivanju Mladića u Tribunal u Hagu.

"On će biti prebačen u narednih nekoliko dana, ali treba poštovati proceduru. Sve to je vrlo jasno. Mi se nadamo fer sudjenju", rekao je Tadić.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: Mladić nije uhapšen radi trgovanja s EU

Izvor: SrbijaNet.rs, 28.Maj.2011

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je da bivši vojni vodja bosanskih Srba Ratko Mladić, uhapšen u četvrtak posle 16 godina u bekstvu, nije "ulog za trgovanje" sa Evropskom unijom, u intervjuu objavljenom u subotu na francuskoj televiziji Frans 24. "Zatvorili smo poglavlje

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Džuda: Za EU Mladić nedovoljan

Izvor: B92, 28.Maj.2011

Beograd -- Britanski novinar Tim Džuda za B92 kaže da je plan Srbije da, nakon hapšenja Mladića, dobije i datum početka pregovora sa Briselom, preambciozan...Da bi se to dogodilo treba ipak napraviti i neke konkretne sporazume između Beograda i Prištine...Na vest da je uhapšen Ratko Mladić Džuda...

Nastavak na B92...

Tadić: Mladić nije uhapšen radi trgovanja s EU

Izvor: Blic, 28.Maj.2011

PARIZ - Bivši vojni vođa bosanskih Srba Ratko Mladić, uhapšen u četvrtak posle 16 godina skrivanja, nije "ulog za trgovanje" s Evropskom unijom, rekao je, u intervjuu objavljenom danas na francuskoj televiziji Frans 24, predsednik Srbije Boris Tadić. .."Zatvorili smo poglavlje s Ratkom Mladićem...

Nastavak na Blic...

Mladić u Hagu danas ili sutra!

Izvor: S media, 29.Maj.2011, 12:39

Ratko Mladić u Hagu danas ili sutra - najavljuju iz Tribunala. General Mladić traži diskretno prebacivanje u haški pritvor. ..Ratni lider bosanskih Srba i haški optuženik Ratko Mladić mogao bi biti prebačen u pritvor Haškog tribunala danas ili sutra, kaže zamenik predsednika tog tribunala...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.