Izvor: RTS, 09.Mar.2021, 13:02

Vučić sa ambasadorom Turske: Dve zemlje daju snažnu podršku stabilnosti celog regiona

Predsednik Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Turske Tandžua Bilgiča. Zahvalio mu je na tome što je, tokom svog diplomatskog angažmana u Beogradu, doprineo jačanju političkog dijaloga dveju zemalja, kao i svestrane saradnje, posebno na polju ekonomije.
Aleksandar Vučić i Tandžu Bilgič su se saglasili da su bilateralni odnosi Srbije i Turske danas na najvišem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nivou, čime dve zemlje daju i snažnu podršku stabilnosti celog regiona, saopštila je Služba za saradnju medijima predsednika Republike.

Vučić je, s tim u vezi, naglasio da ga raduje što je sa predsednikom Erdoganom, zahvaljujući međusobnom poverenju i razumevanju, uspostavio blisku saradnju.
Ocenio je da je politički dijalog poslednjih godina bio veoma intenzivan, a da se isto može reći i za ekonomsku saradnju, imajući u vidu da je trgovinska razmena u poslednje četiri godine gotovo udvostručena.
Vučić je istakao da veoma uvažava lični doprinos predsednika Erdogana dolasku investitora iz Turske u Srbiju.
Bilgič je rekao da u ovom trenutku na srpskom tržištu posluje oko 1.000 turskih kompanija i da je uveren da će se taj broj stalno povećavati, zahvaljujući dobrim tržišnim uslovima i finansijskoj stabilnosti koju je naša zemlja postigla.
Dvojica cagovornika su razgovarali i o rezultatima konkretnih zajedničkih projekata, pri čemu su po značaju izdvojeni projekti u oblasti infrastrukture.
Predsednik je ambasadoru Bilgiču poželeo dobro zdravlje, kao i mnogo uspeha u budućem profesionalnom angažovanju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ambasador Bilgič: Na srpskom tržištu posluje oko 1.000 turskih kompanija

Izvor: Danas, 09.Mar.2021

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Turske Tandžua Bilgiča i zahvalio mu na tome što je, tokom svog diplomatskog angažmana u Beogradu, doprineo jačanju političkog dijaloga dveju zemalja, kao i svestrane saradnje, posebno na polju...

Nastavak na Danas...

Vučić sa ambasadorom Turske: Politički dijalog i ekonomska saradnja su veoma intenzivni poslednje četiri godine

Izvor: Blic, 09.Mar.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Turske Tandžua Bilgiča i istakao da je politički dijalog dve zemlje poslednjih godina bio veoma intenzivan, a da to važi i za ekonomsku saradnju, imajući u vidu da je trgovinska razmena u poslednje četiri godine...

Nastavak na Blic...

Vučić uručio odlikovanje Rolfu Vencelu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Mar.2021, 05:26

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa guvernerom Razvojne banke Saveta Evrope Rolfom Vencelom i tom prilikom mu uručio odlikovanje za unapređenje saradnje Srbije sa tom institucijom...Vencel je odlikovan Zlatnom medaljom za zasluge Ukazom predsednika Republike od 8. marta...Vencel je zahvalio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.