Vučić i Erdogan o poseti turskog predsednika Beogradu

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Okt.2018, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Erdogan o poseti turskog predsednika Beogradu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je današnji bilateralni susret sa predsednikom i ministrom spoljnih poslova Turske, Redžepom Tajipom Erdoganom i Ahmetom Davutoglom bio posvećen daljoj saradnji i investicijama, i poseti turskog predsednika sledeće godine Beogradu.

On je za TV Pink rekao da nije očekivao bilateralni susret sa Erdoganom zbog velikog broja zvaničnika koji su prisustvovali otvaranju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << novog aerodroma u Isanbulu, kao i da će "odgovoriti na svaki poziv predsednika Turske Erdogana".

Vučić je najavio da će uskoro zajedno sa predstavnicima jedne turske kompanije otvoriti fabriku u Malom Zvorniku, u kojoj će biti zaposleno 300 radnika, da uskoro treba da počne izgradnja autoputeva prema Bosni i Hercegovini.

Takođe je najavio izgradnju deonice Novi Pazar-Tutin, za koji je Srbija pripremila 19 miliona evra iz budžeta.

Komentarišući medijske natpise da bi lideri SAD, Rusije, Nemačke i Francuske mogli da na predstojećem sastanku 11. novembra u Parizu razgovaraju i eventualno razreše pitanje Kosova i Metohije, Vučić je kazao da o tome "ne zna ništa" i da ne komentariše "špekulacije".

Vučić je dodao da bez učešća Srbije niko ne može da rešava problem Kosova ili da donosi odluke bez volje Srbije.

On je najavio da će sutra otvoriti sednicu Vlade Srbije kojoj će prisustvovati predstavici Srba sa Kosova, na kojoj će biti govoreno o sveobuhvatnom planu pomoći, pre svega u oblasti investicija i obrazovnog sistema.

Predsednik Srbije je rekao da penzionere sledeće godine očekuje povećanje penzija "ako se nastavi sa (fiskalno) odgovornim ponašanjem.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.