Vojnici se slučajno poubijali u međusobnoj razmeni vatre

Izvor: B92, 16.Avg.2018, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojnici se slučajno poubijali u međusobnoj razmeni vatre

Četiri turska vojnika ubijena su u nasilju na jugoistoku Turske, gde se vojska bori protiv kurdskih pobunjenika.

Trojica od njih slučajno su poginula u međusobnoj razmeni vatre.

Kancelarija guvernera u provinciji Adijaman saopštila je da je jedan vojnik poginuo kada su pobunjenici aktivirali bombu na putu dok je prolazilo vojno vozilo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Druga grupa vojnika je stigla na mesto napada u civilnom vozilu da pomogne u evakuaciji povređenih. Na njih je, međutim, pucala druga vojna jedinica koja je mislila da su to kurdski pobunjenici, navela je kancelarija guvernera.

U višedecenijskom sukobu turskih snaga i pobunjenika iz Kurdske radničke partije (PKK) poginule su desetine hiljada ljudi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Turski vojnici pucali na svoje, ubijena trojica

Izvor: Radio 021, 16.Avg.2018

Četiri turska vojnika poginula su na jugoistoku Turske gde se vojska bori protiv kurdskih pobunjenika...Trojica njih slučajno su poginula u međusobnoj razmeni vatre...Kancelarija guvernera u provinciji Adijaman saopštila je da je jedan vojnik poginuo kada su pobunjenici aktivirali bombu na putu dok...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.