Čedomir Antić:Predlagači rezolucije o Srebrenici tragaju za većinom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2024, 19:22

Čedomir Antić:Predlagači rezolucije o Srebrenici tragaju za većinom

Sednica Generalne skupštine UN na kojoj bi trebalo da se glasa o najavljenom predlogu rezolucije o Srebrenici izvesno je neće biti održana pre 22. maja, a istoričar Čedomir Antić ističe da to znači da predlagači tragaju za većinom, koju, kako ističe, oni odavno nemaju.
Glasanje o rezoluciji ranije je bilo najavljeno za početak maja, ali je odloženo, kako je tada rečeno, za polovinu ovog meseca.
"Te relativna većina koju su nekada imali opada i oni sada gledaju kako da dođu do te neke neophodne polovine da ne bi bila 'skuplja dara nego mera'", kaže Antić u izjavi za Tanjug.
Što se njega lično tiče, voleo bi, kaže, da taj najavljeni predlog bude povučen, da predlagači odustanu....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.