Vodimo vas u atelje i butik Selme Čilek, turske dizajnerke čije kreacije nose svetske zvezde FOTO

Izvor: B92, 03.Mar.2024, 14:08

Vodimo vas u atelje i butik Selme Čilek, turske dizajnerke čije kreacije nose svetske zvezde FOTO

Naša kratka, ali nezaboravna avantura Istanbulom bila je raj za svaku šopingholičarku, influenserku i zaljubljenike u modu. Turska agencija za promociju i razvoj turizma (TGA) i naši domaćini poveli su nas u modnu bajku...

Našu modnu priču započeli smo od čuvenog kvarta Bebek, u kojem se nalaze saloni i butici prestižnih turskih dizajnera, a predstavićemo vam dva turska brenda koja su svoj put pronašla i na evropskom i na svetskom tržištu, i u čiji smo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "mali raj" imali prilike da zavirimo. U narednim redovima upoznaćemo vas sa radom Selme Čilek.

Kreacije Selme Čilek su namenjene ženama i nose ih najslavnija imena turske, ali i svetske javne scene, te ćete njene odevne predmete neretko videti na glumačkim zvezdama, u seriji ili filmu.

Ova modna kreatorka rođena je u Bursi 1986. godine. Nakon stečene diplome iz poslovne administracije u Istanbulu, napušta Tursku i svoju strast i ljubav prema modi nastavlja školovanjem u Milanu, gde je završila master studije modnog dizajna. Debitovala je 2017. godine predstavivši svoju prvu modnu kolekciju na Nedelji mode u Istanbulu, koja je potom predstavljena i u Bakuu, a nakon toga osvaja i Pariz - na najvažnijem svetskom modnom događaju, pariškoj Nedelji mode, s kolekcijom jesen/zima 2017.

Atelje i butik pod nazivom Selma Čilek otvorila je u Istanbulu, u jednoj od najživahnijih i najpoznatijih četvrti Istanbula - Bebeku, koji smo imali prilike da posetimo i uverimo se u jedinstvenost njenih dizajnerskih komada.

Kolekcije koje Selma uspešno predstavlja na modnom tržištu su jednostavne, elegantne i otmene s detaljima koji svaki komad čine specifičnim.

Kombinuje različite stilove stvarajući jedinstvene komade za žene koje žele da budu zapažene u svakodnevnom životu, a nas je na prvi pogled osvojilo belo elegantno odelo ukrašeno Svarovski kristalima, u kojem će se svaka dama osetiti kao diva.

Selmine kreacije prepoznale su i brojne svetske zvezde - pevačica Dua Lipa, glumica Kejt Hadson, italijanska influenserka Kjara Feranji i mnoge druge.

Tokom posete ateljeu uverili smo se u to da je svaki komad poseban, napravljen s ljubavlju i osmišljen do najfinijih detalja, i ono što je važno napomenuti - svaki priča neku svoju priču...

Upravo zato je ovaj "kutak" pravi raj za sve dame, koje će ljubazno osoblje uvek dočekati s osmehom i pomoći oko odabira pravog komada, te ukoliko želite da ostavite upečatljiv utisak na ulicama i osvežite svoj modni stil, a pritom se osećati ženstveno i privlačno, ovo je pravo mesto za vas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.