VIDEO: Ispod kuće uzgaja 500 opasnih škorpiona

Izvor: Radio 021, 04.Nov.2018, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Ispod kuće uzgaja 500 opasnih škorpiona

Rauf Maltas - Ali Yilmaz iz Sanliurfe, grada na jugoistoku Turske, u kući uzgaja škorpione.

Ovim neobičnim zanimanjem počeo je da se bavi pre tri godine. Ispod kuće je napravio prostor od 150 metara kvadratnih u kojem je trenutno smešteno oko 500 škorpiona.

Uz pomoć ovog 48-godišnjeg Turčina u jednoj fabrici u Eskisehiru prave i protivotrov. Za uzgoj crnog škorpiona "Androctonus Crassicauda" dobio je dozvolu pre tri godine. Počeo je sa 150, a danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ima oko 500 škorpiona koji u sebi imaju jedan od najopasnijih otrova.

Uprkos tome, vlasnik ih s vremena na vreme uzima u ruke i igra se s njima. Hrani ih crvima brašnarima, a u određeno vreme u jednu fabriku u Eskisehiru šalje antiserum za proizvodnju protivotrova.

Yilmaz je rekao da se za škorpine zanimao još od detinjstva. Istraživao je i pratio one koji žive na tom području. Nakon toga se odlučio za njihov uzgoj, a dobio je i podršku različitih organizacija i udruženja. Počeo je u saradnji sa jednim udruženjem poslovnih žena.

Plan je da radi na daljem istraživanju ove vrste škorpiona.



Autor: Anadolija

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.