Izvor: Piplmetar.rs, 18.Jan.2024, 08:30

Užičanke Maša i Lena, tako male, a toliko humane: Novac od prodaje badnjaka dale za Jelenino lečenje

J. V.


Jeleni Skorković je za operaciju u Turskoj potrebno 16.000 evra

Foto: Facebook/ Jelena Skorkovic


Dve devojčice iz Užica, Maša i Lena, uplatile su danas novac koji su prikupile za lečenje sugrađanke, Jelene Skorković. One su od prodaje badnjaka zaradile 30.000 dinara, piše Užice oglasna tabla. 
Užičani ovih dana prikupljaju pomoć za lečenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << sugrađanke Jelene Skorković. Za operaciju na klinici u Turskoj, neophodna su joj određena novčana sredstva, koja će, nada se, uz pomoć dobrih ljudi uskoro prikupiti, piše Zoomue.
Jelenini zdravstveni problemi počeli su u novembru 2016. godine. Dijagnostikovan joj je cervikalni kancer, nakon čega je operisana. Ipak, biopsija je pokazala metastatske promene, nakon čega je usledila nova terapija.
Sve do 2019. godine ja sam bila u dobrom zdravstvenom stanju, normalno sam radila, živela. Pred kraj 2019. godine rezultati su pokazali da imam uvećanja limfnih žlezda i onda su mi predložili terapiju u Kliničkom centru Kragujevac. Ja sam se opredelila i lečila se do sada u jednoj privatnoj klinici u Beogradu”, priča Jelena.
To lečenje bilo je uspešno, što je potvrdio i Jelenin onkolog. Međutim, u poslednje vreme javili su se novi simptomi bolesti.
“Kada sam bila na zadnjem magnetu, tada se pokazalo da bolest u priličnoj progresiji. To se manifestovalo edemom moje leve noge i nekim masnim tkivom, koje pritiska moje organe“.
Jelena je pomoć u lečenju pokušala da pronađe u inostranstvu.
Pošto kod nas nisu predlagali operaciju ja sam se javila u Tursku i obavili smo razgovor. Poslala sam svoju dokumentaciju i tamo su na konzilijumu, na osnovu te dokumentacije, doktori rekli da sam ja kandidat za operaciju“.
Samo za operaciju u Turskoj potrebno joj je 16.000 evra.
Kako bi Jelena što pre otišla na operaciju, u prikupljanje pomoći uključili su se i najmlađi, da Andreina i Miina mama što pre ozdravi.
Jeleni Skorković možete pomoći uplatom na ŽIRO RAČUN TR: 205900102195494114.
(Telegraf.rs)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.