Uspostavljen sigurnosni mehanizam između Turske i Grčke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2020, 17:47

Uspostavljen sigurnosni mehanizam između Turske i Grčke

U sedištu NATO u Briselu danas je uspostavljen bilateralni vojni mehanizam za rešavanje konflikata dizajniran da smanji rizik od incidenata i nezgoda u istočnom Mediteranu, saopšteno je iz centra Alijanse.

Mehanizam uljučuje stvaranje ”vruće linije” između Grčke i Turske, kako bi se olakšalo uklanjanje sukoba na moru ili u vazduhu.

”Pozdravljam uspostavljanje vojnog mehanizma za dekonfliktnost, postignutog konstruktivnim angažmanom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Grčke i Turske, oboje vredne NATO saveznice.

Ovaj sigurnosni mehanizam može pomoći u stvaranju prostora za diplomatske napore na rešavanju osnovnog spora i spremni smo da ga dalje razvijamo. Ostaću u bliskom kontaktu sa oba saveznika”, naveo je generelani sektretar NATO Jens Stoltenberg.
Pogledaj vesti o: Grčka,   NATO

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NATO: Uspostavljen sigurnosni mehanizam između Turske i Grčke

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Okt.2020

BRISEL - U sjedištu NATO u Briselu danas je uspostavljen bilateralni vojni mehanizam za rješavanje konflikata dizajniran da smanji rizik od incidenata i nezgoda u istočnom Mediteranu, saopšteno je iz centra Alijanse.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.