URADIĆE SVE DA SPREČE TURSKI JURIŠ: Ameri krenuli u DIPLOMATSKU OFANZIVU, stižu nove PRETNJE IZ PENTAGONA

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2019, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

URADIĆE SVE DA SPREČE TURSKI JURIŠ: Ameri krenuli u DIPLOMATSKU OFANZIVU, stižu nove PRETNJE IZ PENTAGONA

Tramp je objavio da će se sa Erdoganom sastati 13. novembra u Beloj kući.

Pentagon je saopštio da još pokušava da odgovori Tursku od invazije na severoistočni deo Sirije.

SAD ne odobravaju vojnu operacije Turske u Siriji i neće je podržati, naveo je u saopštenju portparol Pentagona Džonatan Hofman.

Hofman je istakao da su američki ministar odbrane Mark Esper i general Mark Mili, načelnik Združenog štaba vojske SAD, poručili turskim kolegama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da jednostrana vojna akcija u kurdskoj oblasti Sirije "stvara rizik" za Tursku.

Pentagon će sa saveznicima i koalicionim partnerima ponovo preneti Ankari da bi njena eventualna vojna operacija u Siriji mogla da ima "destabilizijuće posledice" po Tursku i region, rekao je Hofman.

The Pentagon asks Department of Homeland Security spokesman Jonathan Hoffman to be the next Defense Department spokesman https://t.co/1p1SoHc0IA pic.twitter.com/j7EkJl0rPe

— CNN Politics (@CNNPolitics) April 15, 2019

Američki predsednik Donald Tramp je ranije upozorio turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da će biti u "velikoj nevolji" ako bude povređen neki američki vojnik u delovima Sirije na koje Turska planira napad.

- Ako bude povređen i jedan od naših ljudi, biće velike nevolje - rekao je Tramp Erdoganu, s kojim je telefonom razgovarao u nedelju.

Kako je kazao, on je tursku stranu upozorio da će ukoliko učine bilo šta što američka strana ne smatra humanim, mogli da "dožive izuzetno desetkovanje ekonomije".

Dan kasnije,

Američki predsednik branio je odluku svoje administracije da povuče vojnike iz severne Sirije, rekavši da bi nastavak podrške tamošnjim Kurdima u borbi protiv Islamske države bio previše skup.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE

TAJNA POTOPLJENE HITLEROVE FLOTE: Znate li da na dnu Dunava i dan-danas leži više od 200 nacističkih brodova? (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.