UEFA izbacila Trabzon iz Evrope

Izvor: B92, 03.Jun.2020, 18:59

UEFA izbacila Trabzon iz Evrope

Turski fudbalski klub Trabzonspor dobio je jednogodišnju suspenziju od UEFA.

Kako se navodi, Trabzon je suspendovan jer je prekršio pravila finansijskog fer pleja (FFP).

To znači da će Trabzonspor ostati bez učešća u Evropi u narednoj sezoni ili u sezoni 2021/22 ukoliko se za ista budu kvalifikovali kroz nacionalno takmičenje.

Turski klub nije ispoštovao FFP propozicije koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su na snazi od 2016. godine kada je i ustanovljeno da su prekršili pomenuti finansijski fer plej.

Podsetimo, finansijski fer plej postoji od 2011 godine, u službi da spreči klubove da potroše više novca nego koliko mogu da zarade.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UEFA potvrdila - Turci izbačeni iz Evrope

Izvor: Sportske.net, 03.Jun.2020

Zvanično je...Turski klub Trabzon suspendovan je na jednu godinu iz evropskih takmičenja zbog kršenja finansijskog fer-pleja, saopštila je danas Evropska fudbalska unija (Uefa)...Iz Uefa su naveli da turski klub nije ispunio uslove koji su zahtevani prethodnim sporazumom kako bi izbegao sankcije...Trabzon...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.