U vazdušnim napadima u Idlibu poginula 22 turska vojnika

Izvor: RTS, 27.Feb.2020, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U vazdušnim napadima u Idlibu poginula 22 turska vojnika

Guverner pogranične turske provincije Hataj rekao je da su u vazdušnim napadima u sirijskom gradu Idlibu poginula 22 turska vojnika.
Prema ranijim navodima tog turskog zvaničnika, bilans poginulih vojnika bio je devet.
Ranije danas Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da su poginula trojica turskih vojnika.
"Tri naša vojnika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su poginuli u Idlibu, ali su se snage režima Bašara el Asada suočile s većim gubicima. Situacija se kreće u pozitivnom smeru za Tursku", poručio je Erdogan, dodavši da Turska i Rusija u međuvremenu nastavljaju pregovore.
Kanal Rusija 24 u izveštaju iz Idliba izvestila da su turski specijalci napadom iz ručnih raketnih lansera pokušali da obore ruske i sirijske vojne avione iznad Idliba, gotovo istovremeno kada su pobunjenički i turski izvori objavili da su pobunjenici koje podržava Turska, zauzeli grad Najrab u provinciji Idlib.
U izveštaju se tvrdi da ruski i sirijski avioni bez prestanka zaustavljaju napad za napadom pobunjenika i ističe da je let iznad Idliba veoma opasan, jer turski specijalci aktivno koriste ručne protivvazdušne raketne sisteme.
U međuvremenu, visoki turski zvaničnik rekao je da je Ankara odlučila da pusti izbeglice iz Sirije da krenu ka Evropi.
"Turska više neće zadržavati sirisjke izbeglice da stignu do Evrope kopnom ili morem", naveo je taj zvaničnik.
Uskoro opširnije...

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U Idlibu poginula 22 turska vojnika, Ankara će pustiti izbeglice da krenu ka Evropi

Izvor: RTS, 28.Feb.2020, 00:13

Guverner pogranične turske provincije Hataj rekao je da su u vazdušnim napadima u sirijskom gradu Idlibu poginula 22 turska vojnika. Turske snage krenule u odmazdu. Visoki turski zvaničnik kaže da je Ankara odlučila da pusti izbeglice iz Sirije da krenu ka Evropi. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.