Izvor: Blic, 06.Avg.2016, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Turskoj uhapšeno više desetina pripadnika specijalnih snaga

Oko 90 pripadnika specijalnih snaga u Turskoj uhapšeno je danas u okviru čistke koju sprovode vlasti posle neuspelog puča 15. jula, u kojem je stradalo najmanje 270 osoba.

Uhapšeni su osumnjičeni da imaju veze sa odbeglim propovednikom Fetulahom Gulenom kojeg turske vlasti direktno optužuju za organizovanje neuspelog državnog udara.

Gotovo 60.000 ljudi, među kojima vojna lica, sudije i prosvetni radnici, suspendovano je ili otpušteno posle neuspelog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << puča.

Pročitajte još:

Za nedelju su najavljene velike demonstracije u Istanbulu i drugim turskim gradovima da bi se označio kraj više od tronedeljnih mitinga pristalica vlasti koji su se masovno okupljali na ulicama na poziv predsednika Erdogana da "podrže demokratiju".
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.