Turska, uhapšeno 90 pripadnika specijalnih snaga

Izvor: RTS, 06.Avg.2016, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska, uhapšeno 90 pripadnika specijalnih snaga

U okviru čistke koju sprovode turske vlasti posle neuspelog puča 15. jula, u kojem je stradalo najmanje 270 osoba, uhapšeno je oko 90 pripadnika specijalnih snaga.
Uhapšeni su osumnjičeni da imaju veze sa odbeglim propovednikom Fetulahom Gulenom kojeg turske vlasti direktno optužuju za organizovanje neuspelog državnog udara.
Gotovo 60.000 ljudi, među kojima vojna lica, sudije i prosvetni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << radnici, suspendovano je ili otpušteno posle neuspelog puča.
Za nedelju su najavljene velike demonstracije u Istanbulu i drugim turskim gradovima da bi se označio kraj više od tronedeljnih mitinga pristalica vlasti koji su se masovno okupljali na ulicama na poziv predsednika Erdogana da "podrže demokratiju".
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turska: U Gulenovoj školi pronađeni tajni tuneli

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Avg.2016

U kompleksu u Izmiru, na zapadu Turske, u kojem se nalazi privatna srednja škola „Jamanlar“, koja je zatvorena zbog sumnje na povezanost sa organizacijom Fetulahči (FETO), policija je pronašla tunel između džamije i kantine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.