Izvor: Radio 021, 09.Apr.2021, 17:54

U Novom Sadu ovog vikenda međunarodni turnir u basketu

Novi Sad će ovog vikenda biti domaćin pripremnog međunarodnog turnira u basketu 3x3 na kome će učestvovati 12 reprezentacija.

Osim domaćina, selekcije Srbije, u Maloj dvorani Spensa takmičiće se i Slovenija, Rusija, Austrija, Turska, Holandija, Hrvatska, Češka, Belgija, Nemačka, Litvanija i Katar.

Ovo je prvo okupljanje reprezentacije Srbije ove godine, a poslednji takmičarski meč imali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su još 2019. u finalu Evropskog prvenstva u Debrecinu, gde su osvojili zlato.

Jedan od idejnih tvoraca turnira u Novom Sadu je Dušan Domović Bulut, dok je organizaciju na sebe preuzeo Košarkaški savez Srbije.

Bulut smatra da je organizacija turnira važna stvar te ističe da misli da Srbija ima najkvalitetniji tim.

"Ideja za organizaciju turnira je bila pre svega da se okupimo i kao tim polako počnemo da se pripremamo za ono najvažnije što nam predstoji, a to je učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju. Kao i do sada, igraćemo sa velikom željom da osvojimo prvo mesto, ali naš prioritet biće da se što bolje uigramo, da malo osetimo protivnike, pa će shodno tome rezultat biti u drugom planu", poručuje reprezentativac Srbije.

Na spisku selektora Gorana Vojkića, osim Dušana Domovića Buluta su još: Maksim Kovačević, Stefan Stojačić, Aleksandar Ratkov, Mihajlo Vasić, Stefan Kojić, Marko Savić i Dejan Majstorović. Trener našeg nacionalnog tima je Marko Ždero.

Timovi će biti podeljeni u četiri grupe od po tri ekipe, a reprezentacija Srbije igraće u E grupi i za protivnike će imati selekcije Hrvatske i Nemačke.

Prvog dana turnira, Srbija će od 16 sati igrati protiv Hrvatske, a od 18:40h protiv reprezentacije Nemačke.

Drugi dan takmičenja rezervisan je za mečeve razigravanja za plasman.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Litvanija,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.