Tusk: Turska mora da smanji broj migranata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2016, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tusk: Turska mora da smanji broj migranata

Broj migranata koji preko Egejskog mora dolaze u Evropu i dalje je previsok i potrebna je dalja akcija Turske za smanjenje broja migranata, izjavio je predsednik Evropskog saveta Donald Tusk nakon sastanka s turskim premijerom Ahmedom Davutogluom.

Tusk je rekao da su mnogi u Evropi za uspostavljanje mehanizma koji bi omogućio bolje i brže deportacije migranata nazad u Tursku, prenosi agencija AP.

"Mehanizam >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za vraćanje migranata sa teritorije Evrope razbio bi mreže krijumčara koji prevoze nelegalne migrante preko mora", naveo je Tusk u Ankari na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Davutogluom.

Predsednik Evropskog saveta pozdravio je napore vlasti u Ankari da smanji priliv migranata u Evropu, ali je dodao da su te brojke još previsoke.

Turska je u novembru postigla sporazum sa EU o smanjenju broja migranata koji preko njene teritorije dolaze u Evropu, a za uzvrat se EU obavezala da će toj zemlji isplatiti tri milijarde evra pomoći i ubrzati proces evropskih integracija.

Samit Turske i EU o smanjenju broja izbeglica zakazan je za 7. mart.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.