Turskom klubu sa bogatom istorijom preti gašenje

Izvor: B92, 29.Nov.2023, 22:18

Turskom klubu sa bogatom istorijom preti gašenje

Bursaspor suočava se s neizbežnim gašenjem, kako tvrdi predsednik kluba, Redžep Gunaj.

Predsednik Bursaspora se oglasio i najavio gašenje turskog kluba sa bogatom istorijom.

Kako je istakao, klub je upao u velike finansijske poteškoće, a zbog velikog dugovanja, zabranjeno je dovođenje i novih igrača.

"Da bude jasno, prema dokumentima koji su pred nama, očigledno je zašto klub želi da se zatvori. Šanse za opstanak Bursaspora su ravne nuli. Izrečena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je zakonska kazna. To se ne može rešiti ni novcem. Mi smo pokušavajući da uklonimo kaznu pravnim putem. Zabranjeno nam je da dovodimo igrače tri mandata, a ne dva. Ima i više. Predložili smo i ponudu u vezi sa kaznom za brisanje bodova i oko toga smo se dogovorili", rekao je Gunaj.

Glavni problem kluba ogleda se u ogromnim dugovanjima koja iznose 1,5 milijardi turskih lira, dok se nove komplikacije pojavljuju u obliku nadolazećih računa za porez.

"Pokušavamo da sačuvamo budućnost kluba. Žalili smo se UEFA-i, CAS-u i TFF-u. Hajde da to objavimo kako bi zajednica Bursaspora mogla snažno da se suprotstavi TFF-u. Odluka će biti objavljena sledeće nedelje. Naša ekipa putuje avionom. I naši seniori putuju avionom i odsedaju u najboljim hotelima. Mi smo kao Uprava uradili sve što je bilo potrebno, iako je to bilo van naših mogućnosti. Klubu je do sada isplaćena jedna turska lira", dodao je on.

Bursaspor je osvojio Kup Turske 1988. godine i doživeo najveći uspeh 2009/2010. kada je prekinuo dugogodišnju dominaciju Istanbula. Sada se definitivno suočava s velikim izazovima.

FS Turske (TFF) će konačnu odluku o Bursasporu doneti sledeće sedmice. To će značiti opstanak ili gašenje, poručio je Gunaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.