Turski tok kroz Srbiju od 1. januara 2020. godine?

Izvor: Mondo, 20.Jan.2019, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski tok kroz Srbiju od 1. januara 2020. godine?

Izgradnja gasovoda kroz Srbiju od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom trebalo bi da počne u martu, a završetak radova je predviđen 15. decembra ove godine - ako dozvoli EU.

Foto: Mondo/Goran Sivački

Generalni direktor JP Srbijagas, Dušan Bajatović, izjavio je danas da bi izgradnja gasovoda kroz Srbiju od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom trebalo da počne u martu, a da je završetak radova predviđen 15. decembra ove godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Pokrenuta procedura za gradnju Turskog toka kroz Srbiju

On je za Televiziju Pink rekao da je sve spremno ali da za početak radova čeka mišljenje Energetske zajednice (EZ) koje bi trebalo da bude doneto verovatno početkom februara.

Evo šta je od ključnog značaja za Srbiju

Bajatović je kazao da je obezbeđeno prvih 300 miliona evra i da je sve spremno za početak radova kako bi već 1. januara 2020. godine gasovod bio stavljen u funkciju.

"Ne možemo ništa da radimo dok ne dobijemo od Energetske zajedice mišljenje, ali mi smo paralelno prebrojali mehanizaciju, srpske kompanije će dobiti značajan deo posla, a kontaktirani su i proizvođači ako bismo išli na ubrzanu isporuka, da se to i desi", rekao je Bajatović.
Pogledaj vesti o: Turska,   Evropska Unija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.