Turski parlament usvojio sporni zakon o društvenim mrežama

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 29.Jul.2020, 16:19

Turski parlament usvojio sporni zakon o društvenim mrežama

Turski parlament usvojio je Zakon o regulisanju sadržaja na društvenim mrežama koji će, kako tvrde kritičari, povećati cenzuru i pomoći vlasti u ućutkivanju opozicionih glasova.

Zakon nalaže da strane društvene mreže odrede predstavnike u Turskoj koji će voditi računa o strahovima vlasti u vezi sa sadržajem, a postoji i krajnji rok za uklanjanje spornog materijala, prenosi Hina, pozivajući se na Reuters.

Novim su zakonom kompanije suočene s novčanim >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << kaznama, blokiranjem oglašavanja i smanjenjem opsega širokopojasnog interneta do 90 posto, čime se zapravo blokira pristup.

Vladajuća stranka predsednika Tayyipa Erdogana (AKP), koja s nacionalističkom strankom čini većinu u parlamentu, podržala je predlog zakona, a njegovo usvajanje, nakon rasprave započete u utorak, objavljeno je na Twitter-u.

Izvor: Agencije
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.