Turski ministar odbrane: Ide se ka produženju sporazuma o žitu

Izvor: B92, 12.Maj.2023, 11:43

Turski ministar odbrane: Ide se ka produženju sporazuma o žitu

"Prvi rezultati pokazuju da je sastanak u Istanbulu bio pozitivan. Proces se kreće ka produženju sporazuma o žitu", rekao je Akar, prenosi Rojters.

Sastanak u Istanbulu na kojem su učestvovali predstavnici Rusije, Ukrajine, Turske i UN o sporazumu o žitu bio je pozitivan i ide se ka produženju dogovora, saopštio je danas turski ministar odbrane Hulusi Akar.

Sporazum o žitu biće produžen za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 60 dana, objavio je ranije TASS, pozivajući se na neimenovani izvor.

Rusija drži svet u šaci: "Evropa će gladovati"

"Sporazum će, mislim, biti produžen za 60 dana, ali Rusija može da pristane na to poslednji put. Odluku o produženju mogao bi da saopšti turski predsednik Redžep Tajip Erdogan posle telefonskog razgovora sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom", rekao je diplomatski izvor ruske agencije.

Rusija jasna: Rok do 18. maja

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Veršinin u četvrtak je izjavio da sporazum o žitu neće biti produžen ukoliko Moskva ne dobije garancije da će njeni zahtevi biti ispunjeni do 18. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.