Svet

Petak, 12.05.2023.

11:14

Turski ministar odbrane: Ide se ka produženju sporazuma o žitu

"Prvi rezultati pokazuju da je sastanak u Istanbulu bio pozitivan. Proces se kreće ka produženju sporazuma o žitu", rekao je Akar, prenosi Rojters.

Izvor: Tanjug

Turski ministar odbrane: Ide se ka produženju sporazuma o žitu
Foto: shutterstock, Shaiith

Sastanak u Istanbulu na kojem su učestvovali predstavnici Rusije, Ukrajine, Turske i UN o sporazumu o žitu bio je pozitivan i ide se ka produženju dogovora, saopštio je danas turski ministar odbrane Hulusi Akar.

Sporazum o žitu biće produžen za 60 dana, objavio je ranije TAS, pozivajući se na neimenovani izvor.

Rusija drži svet u šaci: "Evropa će gladovati"

"Sporazum će, mislim, biti produžen za 60 dana, ali Rusija može da pristane na to poslednji put. Odluku o produženju mogao bi da saopšti turski predsednik Redžep Tajip Erdogan posle telefonskog razgovora sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom", rekao je diplomatski izvor ruske agencije.

Rusija jasna: Rok do 18. maja

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Veršinin u četvrtak je izjavio da sporazum o žitu neće biti produžen ukoliko Moskva ne dobije garancije da će njeni zahtevi biti ispunjeni do 18. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

22 h

Podeli: