Turski hleb! Toliko dobro izgleda da ćete morati da isprobate recept!

Izvor: Svet plus, 06.Dec.2021, 11:50

Turski hleb! Toliko dobro izgleda da ćete morati da isprobate recept!

Toliko dobro izgleda da ćete morati odmah da isprobate ovaj recept! Turski hleb se lako pravi i nestaje brzinom svetlosti!

Potrebno za Turski hleb:

1/2 kocke kvasca

250ml mlakog mleka

150ml mlake vode

1 kašika šećera

2 kašike ulja +1 za premazivanje umešenog testa

1,5 kašičica soli

600gr brašna


Za premazivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << pre pečenja:

2 žumanceta

1 kašika ulja

1 kašika jogurta


Po želji susam ili neke druge semenke.

Turski hleb priprema:

Kvasac sa šećerom i kašikom brašna rastopiti u mleku. Ostaviti par minuta. U brašno dodati so, nadošli kvasac, vodu i ulje. Umesiti testo, premazati ga uljem, pokriti i ostaviti da se udvostruči. Naraslo testo premesiti i podeliti na dva dela.

Svaki razvaljati na papiru za pečenje u krug prečnika 26-27cm. Nožem ili sekačem za picu najpre zaseći krug (da se dobije obod od 3cm), a onda unutar njega zasecati kocke (kao za baklavu).

Pokriti i ostaviti otprilike pola sata. Prstima malo "podebljati" (pritisnuti) zareze koji kako testo nadolazi srastaju.

Žumanca umutiti sa uljem i jogurtom, premazati testa i peći svaki hleb 20-ak minuta na 180° .

Prijatno!

 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.