Turska železnička nesreća: Najmanje devet osoba stradalo u Ankari

Izvor: B92, 13.Dec.2018, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska železnička nesreća: Najmanje devet osoba stradalo u Ankari

Brzi voz prvo je udario u drugi voz, a zatim u nadvožnjak. Istraga će utvrditi kako je do nesreće došlo.

U nesreći brzog voza u železničkoj stanici u prestonici Turske Ankari stradalo je devet osoba, dok je 47 povređeno, saopštilo je ministartvo saobraćaja te zemlje.

Spasioci pokušavaju da izvuku povređene iz uništenog vagona.

Reporteri se pozivaju na lokalne zvaničnike koji navode >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se brzi voz sudario sa drugim vozom, a zatim udario u nadvožnjak.

Nesreća se dogodila oko 6:30 po lokalnom vremenu.

Na konferenciji za novinare, guverner Ankare Vasip Sahin rekao je da je voz putovao od Ankare do grada Konija na jugu Turske kada se sudario s lokomotivom u stanici.

Među devetoro stradalih su i trojica mašinovođa, saopštio je turski ministar saobraćaja Kahit Turhan.

Turska državna novinska agencija Anadolija javlja da je 206 putnika bilo u vozu. Kako navodi, troje povređenih je u teškom stanju.

Nesreća se dogodila na železničkoj stanici Marsandiz, koja se nalazi na oko osam kilometara od glavne stanice u Ankari.

Veliki broj spasilaca stigao je na lice mesta ubrzo nakon nesreće, koja se dogodila u uslovima snežnih padavina. U toku je pretraga i pokušaji spasavanja.

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Turska železnička nesreća: Najmanje devet osoba stradalo u Ankari

Izvor: Radio 021, 13.Dec.2018

Brzi voz prvo je udario u drugi voz, a zatim u nadvožnjak. Istraga će utvrditi kako je do nesreće došlo...Getty ImagesŽeleznička nesreća dogodila se rano jutros..U nesreći brzog voza u železničkoj stanici u prestonici Turske Ankari stradalo je devet osoba, dok je više 47 povređeno, saopštilo...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.