Turska vojska ušla u sirijski grad Bab

Izvor: Vostok.rs, 12.Feb.2017, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska vojska ušla u sirijski grad Bab

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da se turske trupe nalaze u centru sirijskog grada Baba, koji su zarobili borci terorističke grupe DAEŠ.

„Naše trupe zajedno sa snagama slobodne sirijske armije ušle su u Bab… Sada teroristi DAEŠ-a napuštaju taj grad“, rekao je Erdogan novinarima, prenosi list „Haberturk“.

Erdogan je dodao da je krajnji cilj turske vojne operacije na severu Sirije oslobađanje regiona od terorista, uključujući i Raku, defakto sedišta DAEŠ-a.

„Nećemo se zaustaviti posle Baba. Bab nije naš krajnji cilj. Naš krajnji cilj je da očistimo ovaj region od DAEŠ-a. Glavno uporište DAEŠ-a je Raka. Nakon čišćenja Rake, region će istinski biti očišćen od terorista“, istakao je Erdogan, prenosi „Haberturk“.

​U subotu je Ministarstvo odbrane Rusije izdalo saopštenje u kojem se navodi da je sirijska vojska uz podršku ruske avijacije uništila uporište DAEŠ-a u blizini grada Baba u pokrajini Alep.

Sirijska vojska bila je u ofanzivi na grad Bab sa zapada i juga, dok su turska vojska i njeni saveznici iz koalicije „Štit Eufrata“ vodili borbe u severnim i istočnim predgrađima tog grada.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdogan najavio skoro oslobođenje al-Baba od ID

Izvor: VOA, 12.Feb.2017

Tuski vojnici pridružili su se sirijskim pobunjeničkim borcima kako bi došli do središta al-Baba - grada koji je pod kontrolom Islamske države. Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan saopštio je da će turske snage uskoro preuzeti kontrolu nad gradom u severnom delu Sirije. Govoreći u Istanbulu,...

Nastavak na VOA...

Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut - 12.02.

Izvor: Vostok.rs, 13.Feb.2017, 11:33

  . Interaktivna mapa bojevih dejstava i vazdušnih udara Rusije u Siriji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod. . . . . . .   OVDE možete pogledati hronologiju događaja ruskih vazdušnih udara u Siriji po danima . . . . Pregled bojevih dejstava u Siriji za 12.02.. . . Turska vojska...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.