Turska uništila arsenal terorističkih grupa u Siriji

Izvor: B92, 27.Avg.2016, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska uništila arsenal terorističkih grupa u Siriji

Ankara -- Turska je uništila arsenal i komandni položaj koji pripadaju terorističkim grupama, javila je turska državna agencija Anadolija, a preneo AFP.

Informacija je stigla u trenutku kada kurdska milicija u Siriji optužuje Tursku da je bombardovala njene položaje.

Turska agencija nije precizirala da li su turske snage ciljeve gađale artiljerijskom vatrom ili iz aviona niti koje grupe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su uzele na nišan, ali je navela da su pogođeni ciljevi južno od grada Džarablusa, koji su proturski pobunjenici u sredu preuzeli iz ruku džihadista.

Prokurdski pobunjenici u Siriji su ranije danas saopštili da su se jutros našli na meti turskih vazdušnih udara, koji su usledili posle granatiranja kasno u četvrtak, podseća francuska agencija.

Istvoremeno, Sirijska ospervatorija za ljudska prava i kurdski izvori saopštili su da su se borci koje podržavaju Kurdi sukobili danas sa turskim snagama u tenkovima na severu Sirije, u blizini granice sa Turskom.

Turska vojska je u sredu pokrenula operaciju "Štit Eufrata" u Siriji kako bi proterala pripadnike Islamske države iz pogranicnog regiona, ali i suprotstavila se napredovanju kurdskih snaga - koje Ankara smatra neprijateljima.

Turska smatra prokurdsku miliciju pod nazivom Jedinice za narodnu zaštitu (YPG) i Kurdsku partiju demokratske unije (PYD) terorističkim grupama koje nameravaju da oforme autonomni kurdski region u Siriji, iako one sarađuju da SAD u borbi protiv Islamske države.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.