Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Jan.2018, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska protiv strane intervencije u Iranu

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je danas izraelski premijer Benjamin Netanjahu i američki predsednik Donald Tramp podržavaju široko rasprostranjene proteste u Iranu, čime se mešaju u unutrašnje stvari te zemlje.

Turski list Hurijet i drugi mediji prenose i izjavu Čavušoglua novinarima da se Turska protivi stranoj intervenciji u Iranu i da bi želela da se stabilnost brzo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << vrati u tu zemlju.

"Dvoje ljudi podržavaju proteste u Iranu, Netanjahu i Tramp. Mi se protivimo takvim spoljnim intervencijama", rekao je Čavušoglu kako prenose mediji.

Demonstracije u Iranu najveće su od spornih predsedničkih izbora 2009. godine. U demonstracijama je do sada ubijena 21 osoba. ;

Ranije danas razgovarali su telefonom predsednici Turske i Irana, Redžep Tajip Erdogan i Hasan Rohani, preneli su zvaničnici. Tokom razgovora Rohani je izrazio nadu da će protesti da se završe za nekoliko dana, a Erdogan je naglasio značaj stabilnosti i mira. ;
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.