Turska počela graditi zid na granici s Iranom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Avg.2017, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska počela graditi zid na granici s Iranom

Turski mediji izvijestili su da su vlasti počeli graditi zid duž granice s Iranom. Slične barijere su  postavljene duž granice sa Sirijom. Zid će prema navodima medija visok tri metra. Predsjednik Recep Tayyip Erdogan je još u junu rekao kako vlasti planiraju izgraditi 900 kilometra dug zid na granici s Irakom i Iranom. Prema riječima dužnosnika, cilj je da se poveća sigurnost i spriječi kudrske militante od ulaska u Tursku:  

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Turska počela da gradi "bezbednosni zid" dug 144 kilometra na granici s Iranom

Izvor: BKTV News, 08.Avg.2017

Turska je duž svoje granice s Iranom počela da gradi "bezbednosni zid" kako bi zaustavila kurdske separatiste, saopštili su danas regionalni zvaničnici...Na fotografijama, objavljenim na sajtu guvernera istočne provincije Agri, vidi se kako kamioni dovoze na granicu ogromne betonske blokove, prenosi...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.